Віцепрем’єр Маріуш Блащак заохочує служити в польському війську
Віцепрем’єр, міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак із солдатами, Ельблонґ, 15 серпня 2022 року PAP/Marcin Gadomski

Віцепрем’єр Маріуш Блащак заохочує служити в польському війську

У своєму виступі в місті Ельблонґ очільник оборонного відомства зазначив, що варто бути солдатом і належати до натівської військової сім’ї. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Віцепрем’єр, міністр національної оборони Маріуш Блащак закликає вступати до лав польського війська. При нагоді концерту військової пісні країн НАТО, який у Свято Війська польського 15 серпня Польське телебачення зорганізувало в місті Ельблонґ на півночі Польщі, міністр відзначив, що робота у війську відкриває можливості розвитку.

Голова Міністерства оборони звернув увагу – кожен, хто починає основну добровільну військову службу, отримує 4560 злотих (понад 970 євро) на місяць. Він може здобути водійські права та різні кваліфікації, наприклад водолаза або стрибуна з парашутом. А після року навчання може стати професійним військовим.

Очільник Міністерства національної оборони додав, що польські солдати добре підготовлені та постійно тренуються. «Варто бути солдатом, варто бути частиною великої військової сім’ї НАТО», – сказав Маріуш Блащак.

День Війська Польського відзначається в роковини перемоги польських сил над більшовиками у Варшавській битві 1920 року.

IAR/Н.Б.