Водій з України отримав 18 штрафів, бо не зрозумів польський дорожній знак

Водій з України отримав 18 штрафів, бо не зрозумів польський дорожній знак

Українець, котрий працював на польського підприємця, заплатив 18 штрафів, оскільки не знав, що дорожній знак, що збільшує обмеження швидкості, його не стосується. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Його вантажівку неодноразово зафіксували фоторадари в Любіні — місті у південно-західній Польщі, Любінського повіту Нижньосілезького воєводства. Щодня водій, що керував вантажівкою, вагою у кілька десятків тонн, проїжджав на ділянці дороги, оснащеній автоматизованим наглядом CANARD. Це — забудована територія, де дорожнім знаком збільшено обмеження швидкості для транспортних засобів до 70 км/год.

Відповідно до регламенту, це збільшення швидкості не стосується вантажних автомобілів, максимальною загальною вагою понад 3,5 тонни. Український працівник польського підприємця не знав про цей виняток. Тому перетинав цю ділянку дороги зі швидкістю до 87 км/год.

У системі CANARD зареєстровано аж 18 таких правопорушень. Під час візиту до Інспекції автомобільного транспорту (GITD) у Вроцлаві водій заплатив загальний штраф у розмірі 2,8 тисячі злотих.