Воєвода Нижньої Сілезії дав рекомендації щодо поведінки під час епідемії коронавірусу

Воєвода Нижньої Сілезії дав рекомендації щодо поведінки під час епідемії коронавірусу

У п’ятницю, 6 березня, о 17.00 год. Міністерство охорони здоров’я повідомило про чотири нові випадки коронавірусної інфекції у Польщі. Один пацієнт родом з Вроцлава. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Міністр охорони здоров’я Лукаш Шумовський на спеціальній прес-конференції повідомив, що коронавірус поширюється. Міністр наголосив на тому, що випадків, котрі загрожують життю людей, немає.

У Нижньосілезькому воєводстві у всіх лікарнях заборонили відвідування. Заплановані прийоми та процедури лікування також було скасовано. Крім того, Нижньосілезький воєвода Ярослав Обремський видав нові рекомендації для жителів регіону. Він також підтвердив скасування Destination Imagination — події, запланованої на другу половину березня в Залі Століття. У цьому заході мали взяти участь близько 2,5 тис. людей з Польщі та з-за кордону.

Воєвода закликав не організовувати медичні зустрічі та конференції за участю лікарів та медсестер. Він також попросив відмовитися від шкільних поїздок усі школи. За словами воєводи, жителі регіону також повинні утриматися від закордонних поїздок.

Ще одне звернення стосувалось органів місцевого самоврядування — це прохання закрити різноманітні ігрові майданчики (наприклад, в торгових центрах).

До слова, в п’ятницю, 6 березня, воєводство отримало 8,5 мільйона злотих — За ці гроші спочатку будуть придбані необхідні засоби індивідуального захисту, дезінфекційні засоби та медичне обладнання, що підтримують дихання, — наголошує воєвода.