Вроцлавська бібліотека просить українців приносити книги

Вроцлавська бібліотека просить українців приносити книги

В рамках проекту «Dzień dobry we Wrocławiu» міська публічна бібліотека у Вроцлаві вже зібрала 250 книжок українською мовою. Проте працівники просять українців про допомогу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Література, яка зараз є українською, це книги і для дітей, і для дорослих, художні та науково-популярні книги. Бібліотека отримала їх від Інституту слов’янської філології Вроцлавського університету, Львівської районної дитячої бібліотеки, Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки та польського консульства у Львові.

Працівники місцевих бібліотек та організатори акції стверджують: якби кожен українець, який живe у Вроцлаві, приніс бодай одну книгу, то незабаром в місті буде створено велику, дуже багату колекцію, доступну для всіх!

Тож бібліотека просять всіх людей, які читають українські чи російські книги та проживають у Вроцлаві чи в околицях, подарувати бібліотеці хоча б одну книгу.

Ось ТУТ можна знайти список бібліотек, що приймають книги.

Ви також можете залишити свої книги у приміщенні Фундації Україна (Fundacja Ukraina? Wrocław, ul. Ruska/46a/201).

Представлені книги після каталогізації будуть знаходитися в бібліотеці Головного залізничного вокзалу ПКП (філія МБП № 12).

Ну а більше про акцію та збір книг можна дізнатися ось ТУТ.