Вроцлавський африкаріум має нового жителя: землерийку

Вроцлавський африкаріум має нового жителя: землерийку

Відтепер кожен охочий зможе подивитися на цікаву та неймовірно рідкісну тварину — чорно-червону землерийку. Наймолодшим відвідувачам новий житель африкаріуму неодмінно припаде до душі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Ця тварина зустрічається в зоопарках порівняно рідко. У дев’яти зоопарках живуть 33 особи. Пара кумедних землерийок прибула до Вроцлавського африкаріуму з Роттердама.

Іржаво-червоні землерийки належать до одного з 17 видів ссавців з родини мідицевих. Вони живуть у Танзанії та частині Кенії. Ці тварини ведуть усамітнений спосіб життя. Підозрюють, що вони живуть в моногамних парах, а кожен самець живе на “своїй” території. Кожен самець в своєму районі разом з самицею будує і підтримує навіть до 10-и гнізд. У такому гнізді зазвичай народжуються двоє дитинчат, які залишаються в гнізді до 3-х тижнів після народження. У природному середовищі землерийки живуть близько 5-и років.

Самиця, яку зараз можна побачити в Африкаріумі, народилася в 2017 році в Роттердамі, а в квітні 2018 її перевезли до Вроцлава. З того часу й до сьогодні тваринка мусила акліматизуватися і призвичаїтися до тутешніх умов життя, аби мати можливість розмножуватися і народжувати потомство. Співробітники африкаріуму назвали цю потішну землерийку Міготкою, і зазначають, що вона вже навіть має свої спеціальні кулінарні вподобання — полюбляє поласувати спеціальною сумішшю з хробаків та цвіркунів.