Вроцлавський технологічний університет розробив TOTUPOINT для людей з інвалідністю

Вроцлавський технологічний університет розробив TOTUPOINT для людей з інвалідністю

У Вроцлавському технологічному університеті випробувана пілотна комп’ютерна програма, яка дозволяє людям з вадами слуху  легко пересуватися по університет. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

У Вроцлавському технологічному університеті випробувана пілотна комп’ютерна програма, яка дозволяє людям з вадами слуху  легко пересуватися по університету, — інформує radiowroclaw.pl.

30 спеціальних пристроїв були розгорнуті в кампусах Політехніки, щоб полегшити пересування людям з порушеннями зору та слуху. Пристрої через гучномовець говорять вам, де ви знаходитеся в даний час, або показують правильний текст в телефоні з описом місця. — Просто скачайте додаток під назвою TOTUPOINT, — говорить Марек Танкєлун, керівник семінару з тифло-інформатики в Політехніці.

Адміністрація університету зазначає, що можна зателефонувати для допомоги людині з інвалідністю, якщо це необхідно, оскільки програма записала телефонні номери до кабінету кар’єри, персоналу їдальні або секції підтримки таких людей.

— Ми впевнені, що програма працюватиме, і ми вже плануємо наступні кроки, — додає інженер Єжи Боровец з кафедри телекомунікацій та телеінформатики.

Додаток доступний польською та англійською мовами. Система може використовуватися будь-ким, а також відвідувачами Політехніки — все, що вам потрібно зробити, це встановити мобільний додаток під назвою TOTUPOINT на вашому телефоні.

Територіальні університети Вроцлавського технологічного університету є єдиними місцями в Нижній Сілезії, де такі технологічні рішення тестуються.