Вся правда про те, скільки заробляють українці в Польщі

Вся правда про те, скільки заробляють українці в Польщі

Більше половини українців отримують понад 2500 злотих на місяць. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Ситуація, коли працівник з України отримує еквівалент мінімальної заробітної плати в Польщі, вже є рідкісною. Більше половини українців, котрі працюють в Польщі, щомісяця отримують понад 2500 “на руки”.

Це — результати опитування «Барометр економічної імміграції», проведеного спеціальною службою кадрів — “ Personnel Service”.

Згідно з четвертим етапом дослідження «Барометр економічної імміграції», мінімальну зарплату заробляє лише 0,5 відсотків українців, які працюють у Польщі. А це — в дев’ять разів менше, ніж рік тому.

Наступні результати, в порівняння з даними 2018 року, не такі позитивні. Понад чверть — 28,4 відсотка — респондентів заявляють, що отримують від 1651 до 2500 злотих щомісяця.

Роком раніше мінімальну зарплата — 2500 злотих заробили 19,7 відсотка сезонних працівників з України. А цього року кожен п’ятий українець, який працює у Польщі, не заробляє більше, аніж 2500 злотих.

65,1% — явно більше половини економічних мігрантів з України — заробляють в Польщі понад 2,5 тисячі злотих на місяць.

Крім того, майже кожен третій український працівник може отримувати близько 3000 злотих, що, на основі дослідження, вказує на те, що кожен четвертий українець, який працює в Польщі, заробляє більше, ніж «реальний середній показник по країні» — 3230 злотих нетто, — зазначає money.pl.