Втрата Заходом України призведе до появи «Путінської імперії» - депутат Сейму Польщі

Втрата Заходом України призведе до появи «Путінської імперії» – депутат Сейму Польщі

Втрата Заходом України призведе до появи третьої імперії з центром у Москві, цього разу – путінської. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Укрінформ.

Як заявив віцеголова комітету із закордонних справ Сейму Польщі Павел Коваль під час Варшавського безпекового форуму.

“Поставмо перед собою питання щодо ролі України у майбутньому… Без України, яка має міцні зв’язки із Заходом – тут я маю на увазі Євросоюз та НАТО – ми повернемося до Радянського Союзу. Це буде третя імперія. Першою була імперія Романових, другою – Радянська імперія. І буде ще один варіант – “Путінська імперія”. Україна тут – ключ, на мою думку”, – сказав депутат.

За його словами, Україна є ключовим аспектом у загальній проблемі Східної політики Євросоюзу. І ЄС має послати Україні чіткий проєвропейський сигнал та посилити проєвропейську орієнтацію в українському суспільстві.

“Ми повинні повернутися до політики відкритих дверей. Ми повинні підтримати українців, проєвропейських політиків”, – переконаний Коваль.

Крім того, додав польський депутат, доречним було б надання підтримки ініціативі “Асоційованого тріо” щодо членства України, Молдови та Грузії в Європейському Союзі. “Потрібна реальна фінансова підтримка проєвропейських сил у цих трьох країнах”, – зазначив Коваль. До того ж, на його думку, проєвропейський рух України став би добрим прикладом для сусідньої Білорусі. 

Як повідомлялося, Варшавський безпековий форум проходить у змішаному форматі 5-6 жовтня.