Вулицями Вроцлава курсуватиме жовто-блакитний трамвай. На честь захисників України
Фото: MPK Wrocław

Вулицями Вроцлава курсуватиме жовто-блакитний трамвай. На честь захисників України

Пасажирів у Вроцлаві тепер буде возити трамвай в кольорах України. Це – жест вшанування тих,  хто воює на фронті та символ польсько-української дружби. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Наш Вибір”.

Над дверима жовто-блакитного трамваю – напис «Захисникам України 2022» та «Ми з вами». На вікнах – зображення біло-червоного серця на фоні українських барв. Таким чином автори ідеї підкреслюють значення польсько-української дружби.

Жовто-блакитний трамвай працюватиме на всіх лініях. Вперше його презентували у п’ятницю, 20 травня. Дата була обрана не випадково, адже в цей день виповнилася третя річниця складання присяги Володимира Зеленського на посаді президента України.

«Цей трамвай є символом великої допомоги поляків для Українців,» – говорить Юрій Токар, генеральний консул України у Вроцлаві. «Йдеться про військову, гуманітарну допомогу. Але йдеться також і про те, що українці могли залишити під опікою поляків те, що вважають найціннішим: дітей і родини. За це їм величезна подяка», – говорить консул.

Фото: MPK Wrocław

Міська транспортна компанія Вроцлава (MPK Wrocław) нагадує, що біженці з України можуть користуватися громадським транспортом безплатно, а підприємство підтримує українців, наприклад, працевлаштовуючи їх на роботу водіями. Для цього вперше в Польщі запровадили інноваційне рішення: україномовну версію панелей керування в трамваях.

«Цей трамвай – це данина не лише тим, хто воює на фронті, але й подяка кожному з нас, хто допомагає чим може та вміє: волонтерством, гостинністю, пропозиціями роботи чи пожертвуванням грошей», – зазначив Кшиштоф Балавейдер, очільник MPK Wrocław.

Почесний консул України у Вроцлаві Гжегож Дзік додав, що трамвай в українських кольорах також має бути нагадуванням, що за східним кордоном Польщі все ще триває війна: «Наша допомога українцям має продовжуватися».

Джерело: Газета виборча, MPK Wrocław