Винищувачі НАТО вилітали через російські літаки сім разів за останній тиждень
ілюстраційне фото pixabay.com /CCO public/ Wietze Brandsma

Винищувачі НАТО вилітали через російські літаки сім разів за останній тиждень

Торік ВПС Альянсу перехопили понад 400 неідентифікованих літаків, які наблизилися до повітряного простору НАТО. Понад 350 із них стосувалися російських машин. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Винищувачі НАТО, які охороняють повітряний простір країн Балтії в рамках місії Балтійської повітряної поліції (Baltic Air Policing), сім разів піднімалися за останній тиждень, щоб ідентифікувати невідомі літаки. Інформацію надало Міністерство оборони Литви.

За даними литовського міністерства, в більшості випадків це були російські військові літаки, які літали без планів польоту, з відключеними транспондерами, і лише з одиницям вдалося налагодити радіозв’язок.

Найбільше, аж тричі протягом дня, винищувачі НАТО піднімалися 31 березня. Тоді ідентифіковано, серед іншого, розвідувальний літак Іл-20 та винищувач Су-27.

Торік ВПС Альянсу перехопили понад 400 неідентифікованих літаків, які наблизилися до повітряного простору НАТО. Понад 350 із них стосувалися російських машин.

Місія Балтійської авіаційної поліції триває з 2004 року, коли Литва, Латвія та Естонія приєдналися до НАТО. Прибалтійські держави не мають власних винищувачів, тому захист їх повітряного простору гарантує Альянс.

Винищувачі НАТО дислокуються в Шяуляй (Литва) та на естонській базі в Амарі.

РАР/Л.І.