Випускники ліцеїв складали екзамен з української мови
У Комплексі шкіл з українською мовою навчання в Ґурові Ілавецькому, крім ліцею, є також початкова школа www.facebook.com/ZSzUJN

Випускники ліцеїв складали екзамен з української мови

29 червня в Польщі – останній день письмових екзаменів на закінчення ліцею, так званої матури. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У понеділок, 29 червня, в Польщі відбувся матуральний (випускний) екзамен з української, білоруської та литовської мов у ліцеях національних меншин.

Випускник ліцею або технікуму, який складає так звану матуру, зобов’язаний приступити до трьох письмових іспитів на основному рівні – з польської мови і літератури, іноземної мови та математики. Охочі можуть їх складати і на розширеному рівні. Обов’язковим є також принаймні один предмет, який можна вибрати, а максимальна кількість таких екзаменів – 6.

У випадку ліцеїв для національних меншин до обов’язкових належить письмовий екзамен з рідної мови і літератури на основному рівні. Для охочих – також на розширеному рівні.

Цього року, через епідемічну ситуацію, матура відбувається на кілька тижнів пізніше, ніж зазвичай. Всі іспити зорганізовано в санітарному режимі.

У Польщі є чотири ліцеї з українською мовою навчання – в Білому Борі, Ґурові Ілавецькому, Лігниці і Перемишлі.

PAP/Н.Б.