Вишеградська група хоче запропонувати білорусам безвізовий рух
Зустріч очільників урядів Вишеградської групи в Любліні, 11 вересня 2020 року. Стоять злів направо: Матеуш Моравєцький (прем’єр-міністр Польщі), Ігор Матович (прем’єр-міністр Словаччини), Віктор Орбан (прем’єр-міністр Угорщини) та Андрей Бабіш (прем’єр-міністр Чехії) PAP/Jacek Szydłowski

Вишеградська група хоче запропонувати білорусам безвізовий рух

У Любліні відбулася зустріч очільників урядів країн Вишеградської групи, тобто Польщі, Чехії, Угорщини і Словаччини. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У Любліні відбулася зустріч очільників урядів країн Вишеградської групи, тобто Польщі, Чехії, Угорщини і Словаччини. Підсумовуючи дискусію, польський прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький заявив, що на найближчому засіданні Європейської ради країни Вишеградської четвірки хочуть запропонувати економічний пакет для Білорусі. За його словами, серед пропозицій – наприклад, спільні проєкти, адресовані малим і середнім підприємствам та допомога енергетичній сфері.

«Також співпраця інформатичної галузі і в сфері розвитку інфраструктури. Польща межує з Білоруссю, ми маємо 418 кілометрів спільного кордону і знаємо, як важливо для торговельного обміну, щоб ця інфраструктура між нашими державами була якнайкраще розвинута. Також хочемо запропонувати безвізовий рух для громадян Білорусі», – сказав прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький.

Глава польської Ради міністрів додав, що в Білорусі повинні відбутися вільні вибори, «так, щоб білоруський народ сам міг вирішити про свою долю». Як зазначив Матеуш Моравєцький, країни Вишеградської групи вимагають від білоруської звільнення політичних в’язнів і припинення насильства стосовно протестувальників.

IAR/Н.Б.