Висунуте командування V корпусу Армії США буде у Познані

Висунуте командування V корпусу Армії США буде у Познані

Про постанову розмістити командування у столиці Великопольщі повідомила пані посол США у Варшаві Джорджетт Мосбахер. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Пані посол США у Республіці Польща Джорджетт Мосбахер підтвердила, що місто Познань на заході Польщі вибрали осідком висунутого командування П’ятого корпусу Армії США. «Це вже офіційно. Не зменшуємо темпу – це дуже важливий крок у нашій військовій співпраці! Ми разом зміцнимо безпеку Польщі та регіону», – написала Джорджетт Мосбахер у мережі Twitter.

Командування американських збройних сил у Європі повідомило, що перша група солдатів прибуде до Познаня в жовтні. Її завданням буде оперативне планування та управління ротаційною присутністю американських військ у Європі. У командуванні служитиме приблизно 635 осіб військового персоналу, частина – дислокуватиметься в Познані.

Міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак прокоментував, що рішення розмістити осідок висунутого командування П’ятого корпусу Армії США в Познані він сприймає із задоволенням. «Ми послідовно посилюємо польсько-американські відносини і реально збільшуємо присутність військ США в Польщі», – написав очільник оборонного відомства у Twitter.

Про створення П’ятого армійського корпусу Сполучені Штати повідомили в лютому цього року. Його осідком вказано Форт Нокс у штаті Кентакі, з висунутим командуванням у Європі. Командиром П’ятого корпусу став генерал-лейтенант Джон Колашеський.  

IAR/Н.Б.