Вже втретє Варшава стає лідером серед польських міст майбутнього

Вже втретє Варшава стає лідером серед польських міст майбутнього

В останньому рейтингу журналу fDi Magazine, який представляє найкращі польські міста майбутнього 2019/2020 рр., польська столиця знову була нагороджена за економічний потенціал, людський капітал і якість життя, а також доступність. Варшава також визнана найбільш дружнім містом для ведення бізнесу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

— Варшава — це відкрите і дружнє місто. Ринок офісів у Польщі стає все більш привабливим для інвесторів, жителі Варшави дуже хороші працівники, і столиця є лідером серед міст, які користуються найбільшим інтересом серед іноземних інвесторів. Це найкраще місце для розміщення та розвитку бізнесу в Центральній та Східній Європі”, — говорить Рафал Тшасковський, мер  Варшави.

Престижний рейтинг, підготовлений аналітиками групи Financial Times, оцінює привабливість міст fdi (ang. foreign direct investment) — прямих іноземних інвестицій. За словами авторів видання, Варшава в 2014-2018 роках залучила більше інвесторів, ніж будь-яке інше польське місто. У столиці з’явилися 262 нових проекти. Для порівняння, в Кракові одночасно було створено не більше 95 проектів, а в Вроцлаві — 91. Варшава зафіксувала збільшення кількості інвестицій у відділи продажів, маркетингу, а також у бізнес-послуги.

У рейтингу польських міст майбутнього, Варшава була визнана лідером за свій економічний потенціал, людський ресурс і якість життя. Столиця також виграла в категорії, пов’язаній з інфраструктурою та транспортною доступністю, а також була визнана найбільш дружнім містом для розвитку бізнесу.

Аналітики підкреслюють, що інвестори, приймаючи рішення про початок операцій у столиці, керуються, серед іншого, доступом до кваліфікованого та досвідченого персоналу. Варшавський ринок  наповнений компетентним людським капіталом, про що свідчить найбільша кількість університетів у всій країні та найбільша кількість студентів, які навчаються тут. Крім того, з аеропорту імені Ф. Шопена, розташованого менш ніж за 10 кілометрів від центру міста, можна дістатися безпосередньо до 110 міжнародних сполучень. .

Переможці будуть нагороджені 12 березня 2019 року на Міжнародному ярмарку власності та інвестицій MIPIM, який відбудеться в Каннах. 

Хороший бізнес-клімат столиці

Місто створює хороший клімат для бізнесу завдяки дуже гарному доступу до ринку та висококваліфікованому персоналу. Це одне з найбільш швидкозростаючих міст Європейського Союзу. Інвестиційний клімат залучає все більше і більше, як міжнародних, так і місцевих, компаній і підприємців.

Крім того, завдяки постійно зростаючій інфраструктурі якість життя з кожним роком покращується. Варшава має сучасний і екологічно чистий громадський транспорт, а велосипедна мережа вже сягає 570 км. Унікальною особливістю міста є  “зелені” проекти і безпосередній контакт з природою. Майже 40 відсотків столиці є зеленою, включаючи унікальні природні зони європейського масштабу вздовж річки Вісли.