«Wy…ć na Ukrainę!» , — почула у відповідь на зауваження про вигул собаки без намордника

«Wy…ć na Ukrainę!» , — почула у відповідь на зауваження про вигул собаки без намордника

Об’єктом образ на ґрунті національної приналежності  стала українка, яка вже 10 років проживає в Польщі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Об’єктом образ на ґрунті національної приналежності  стала українка, яка вже 10 років проживає в Польщі. Про це йдеться на Facebook-сторінці Центру моніторингу проявів расизму та ксенофобії, повідомляє Yavp.pl.

Інцидент стався в місті Щецин минулого тижня в публічному місці й посеред білого дня. Молода жінка, яка приїхала до Польщі 10 років тому й вже отримала польське громадянство, була словесно атакована місцевою жителькою.

Українка бігала в парку Каспровича й зробила зауваження жінці, яка вигулювала добермана без повідка та намордника. Почувши український акцент, власниця собаки почала ображати жінку нецензурними словами, підкреслюючи її походження. Зокрема, кричала, що та «ma wracać do swojego buszu» i «wy…ć na Ukrainę!».

У Центрі моніторингу проявів расизму та ксенофобії підкреслили, що поінформують про цей випадок поліцію. Сама ж постраждала українка зазначила, що стикається в Польщі з подібними образами через національну приналежність протягом останніх 2-х років.

Фото ілюстративне