Як надіслати поштою документи для консульського обліку до Генконсульства України в Кракові? [+ІНСТРУКЦІЯ]

Як надіслати поштою документи для консульського обліку до Генконсульства України в Кракові? [+ІНСТРУКЦІЯ]

Генеральне консульство України в Кракові опублікувало роз’яснення щодо правил надсилання документів для постановки на консульський облік засобами поштового зв’язку. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Порядок поштової пересилки документів заявник обирає на свій розсуд з огляду на її вид та вартість.

Наприклад: звичайна або кур’єрська, (Pocztex, UPS, DHL, DPD та інші), з повідомлення про вручення або без (за додаткову оплату), з огляду на відповідність вартості послуг, що надаються польськими поштовими операторами.

ГКУ в Кракові не може нести відповідальності за прийняте заявником рішення щодо форми та вартості надсилання (повернення) документів, а також за дії польського поштового оператора – суб’єкта підприємницької діяльності на території РП.

Суворо забороняється вкладення готівкових коштів до пакету документів, надісланих до установи поштою.

Консульський збір у розмірі 83 PLN необхідно сплатити у зручному для Вас відділенні банку чи пошти та долучити підтвердження сплати консульського збору (чек, квитанцію) до пакету документів.

Звертаємо також Вашу увагу на те, у разі відсутності повного пакету документів під час надсилання засобами поштового зв’язку, консульський збір не відшкодовується.

Оплата консульського збору для постановки на консульський облік здійснюється тільки і виключно на рахунок Генерального консульство України в Кракові.

Консульство не може нести відповідальності за неправильно сплачені кошти заявником.

У випадку відсутності підтвердження факту сплати консульського збору на адресу ГКУ в Кракові, звернення щодо постановки на консульський облік залишиться без розгляду.

Реквізити для оплати вказані на офіційній інтернет-сторінці установи за посиланням ТУТ.

Заявник зобов’язаний самостійно перевірити правильність вказаних ним реквізитів для оплати консульського збору.

Реквізити (прізвище, ім’я, адреса, тощо) на конверті або поштовому бланку для повернення документів після розгляду, заявник зобов’язаний заповнити особисто перед подачею документів.

Конверт та необхідну кількість поштових марок або заповнений поштовий бланк для доставки документів кур’єрською службою необхідно обов’язково долучити до переліку документів.

У випадку порушення вказаних правил, консульство має право відмовити заявникові у вчиненні консульської дії.