Як отримати допомогу в Польщі у вигляді туристичного ваучера?

Як отримати допомогу в Польщі у вигляді туристичного ваучера?

Робота над запуском польського туристичного ваучеру вже закінчується, — данні ZUS. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

ІТ-інфраструктура на веб-сайті zus.pl готова і зараз ведеться робота над її запуском та наданням доступу клієнтам та туристичним компаніям.

Ваучер, який є підтримкою сімей та туристичної галузі у зв’язку з епідемією Ковід-19, буде виданий дитині, на яку батьки отримують допомогу по догляду або за програмою “500+”. Це стосується також дітей, батьки яких отримують сімейні пільги за кордоном і вони не мають права на 500+. Кожна дитина має право на один ваучер у розмірі 500 злотих. Дитина-інвалід має право на додатковий ваучер у розмірі 500 злотих.

— Туристичний ваучер буде наданий кожній родині з дитиною, незалежно від доходів батьків. Система така сама, як у випадку з програмою «500 плюс», — каже Івона Ковальська-Матіс, речник ZUS у Нижній Сілезії. — Ваучер можна використовувати для відпустки, зимових канікул, шкільних поїздок або таборів, організованих в країні до березня 2022 року, — додає вона.

Скориставшись ваучером, ви зможете здійснити оплату за послуги готелю або туристичні заходи, які здійснює підприємець або громадська організація на всій території країни. Новий закон набере чинності цього літа. Його можна використати для оплати: перебування в готелі, пансіонаті, агротуристичному господарстві або в скаутському, спортивному та оздоровчому таборі. Загалом програмою зможуть скористатися понад 6 мільйонів дітей.

Ваучер буде обслуговуватися на Платформі електронних послуг (PUE) ZUS. Щоб скористатися ваучером, у вас повинен бути профіль PUE (Platforma Usług Elektronicznych). Ви можете його створити за допомогою довіреного профілю (Profil Zaufany) та електронного банкінгу.

— Якщо хтось не має облікового запису на нашій інтернет-платформі і не знає, як його налаштувати, — він може скористатись навчальним відео, яке доступне на YouTube. Ваучер поки недоступний, тому ще є час зареєструватися у ZUS — заохочує прес-секретар.