Як у Вроцлаві святкуватимуть День Закоханих?

Як у Вроцлаві святкуватимуть День Закоханих?

Щорічно, 14 лютого, весь світ поринає в атмосферу любові та таємничої романтики, адже саме на цю дату припадає День Святого Валентина або День Всіх Закоханих. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Як відсвяткувати, коли вулицях коронавірус?

Як всі пам’ятають, з 14 березня 2020 року в Польщі офіційно було введено стан епідемічної загрози з приводу епідемії коронавірусу. Країна довгий час перебувала в червоній зоні, коли введені найжорсткіші обмеження (від заборони прогулянок до закриття всіх місць громадського відвідування).

Звичайно ж були винятки послаблення у літню пору та в період новорічних свят, яке закінчилося черговим введенням локдауну з 28 грудня 2020 року. Хоча ситуація з коронавірусом залишається актуальною в 2021 році святкування Дня Святого Валентина в Польщі буде можливим.

День Всіх Закоханих випадає на неділю — 14 лютого, вихідний день.

Варто пам’ятати, що в Європі існує закон, який забороняє продаж щонеділі, тож всі магазини будуть зачинені.

Громадяни Польщі такий день називають — niedziela niehandlowa. Краще заздалегіть вигадати “святкову программу” та приготувати подарунки.

Від 1 лютого в дію вступило нове розпорядження міністра охорони здоров’я Польщі:

  • відчинення всіх магазинів у торгівельних центрах;
  • відкриття художніх галерей та музеїв;
  • дозвіл на проведення суспільних заходів, подій з невеликим скупченням людей;
  • скасування cпеціальних годин для людей літнього віку — godziny seniora.

Деякі обмеження залишаються без корегування:

  • ресторани працюють лише на винос і доставку;
  • залишаються закритими гірськолижні траси;
  • продовжується онлайн навчання у старших та 4-8 класах.

Подарункові пропозиціі 2021 у Польщі на Святого Миколая

Завжди одним із найскладніших етапів приготування до будь-якого свята є пошук відповідного подарунку. Як багато ми витрачаємо часу на вибір незабутнього сюпризу. Саме для цього, на кожне свято, магазини не тільки у Вроцлаві, а й по всьому світу, створюють спеціальні пропозиції.

• Таким чином, мережа магазинів Lidl, Biedronka, Auchan, Carrefour, Kaufland виставляють на продаж різноманітні цукерки, подушки у вигляді сердець, букети квітів і тд.

• Магазини з побутовими речами — Pepco, Flying tyger, Homla — пропонують свічки, піжами, ковдри, посуд з написами “I love you”.

• RTV&AGD, MediaExpert — магазини, які спеціалізуються на продажі електронних пристроїв, також мають власні пропозиції для закоханих, роблячи знижки на популярні гаджети.

• Магазини одягу: H&M, Zara, Bershka і інші заманюють потенціальних кліентів не великим асортиментом сердець та квітів, а великими знижками, аж до -70% на одяг, взуття та аксесуари.

• Не обійшов День Святого Валентина й косметичні магазини, такі як: Rossman, Douglas, Sephora, де також знижки на вироби для догляду за шкірою та парфуми, як для чоловіків, так і для жінок, досягають до -50%.

5 головних подій до Дня всіх Закоханих у Вроцлаві

1. 13 лютого — торгівельний центр “Magnolia Park” дарує 450 плакатів на тему кохання. Для того, щоб взяти участь в акції, треба саме у “Magnolia Park” витратити 250 злотих (максимум 2 чеки) і отримати 1 плакат, або витратити 500 злотих (максимум 2 чеки) — тоді можна дістати аж 2 плакати. Нагроди видаються в спеціальному пункті збору призів в Empik та Super-pharm, між 10.00-20.00.

2. 13-14 лютого — “Солодкі вихідні на Надоджу” (“Słodki weekend na Nadodrzu”), організатори Tacos Locos, Pizza Pany, Green Bus i Pomiędzy пропонують спробувати їхні страви та відпочити зі своєю другою половинкою. Сторінка події

3. 14 лютого — Міська гра для пар “Цар Пар” (“Czar Par”), де закохані повинні розгадувати загадки, слухати інтригуючі історії та тренувати уважність. Всі деталі на сторінці цього заходу — «Czar Par«.

4. 12 лютого 17:00, 13 та 14 лютого 16:00 — з нагоди Дня Святого Валентина бюро екскурсоводів «Wrocman» запрошує всіх закоханих та шукаючих любові на веселу прогулянку, під час якої ви дізнаєтесь про романтичні легенди міста та пікантні історії Вроцлава. Через зміст екскурсії подія призначена лише для дорослих. Деталі — “Spacer Walentynkowy”.

5. 14 лютого 17:30 — кінотеатр Nowe Horyzonty запрошує всіх бажаючих: закохані пари, холостяків та холостячок, на перегляд культового фільму “Сніданок у Тіффані”. Деталі показу фільму в кінотеатрі

День Закоханих — це чудовий час для відпочинку із другою половинкою. Тож, влаштуйте незабутнє свято, подаруйте прекрасний настрій собі та своєму коханню.

Автор та фото: Анна Бернікова