Яцек Сасін: процес відбудови України вимагає великих інвестицій
Віцепрем’єр, міністр державних активів Яцек Сасін на першій конференції «Сілезькі накопичувачі енергії», Катовіце, Польща. 30.05.2022 PAP/Zbigniew Meissner

Яцек Сасін: процес відбудови України вимагає великих інвестицій

«Ми найближча до українського ринку країна, тому маємо бути своєрідною відправною точкою для відбудови України. Усі перевезення вантажів в Україну відбуватимуться через Польщу. Це вимагає від нас ще кращої інфраструктурної підготовки», – цитує віцепрем’єра і міністра державних активів Яцека Сасіна niezalezna.pl. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У інтерв’ю для «Gazeta Polska», на яке посилається niezalezna.pl, віцепрем’єр Польщі, міністр державних активів Яцек Сасін наголосив, що Польща залишається великим ринком праці. 

«Країни Західної Європи борються з нестачею робочих рук. У нас все ще є людські ресурси, які додатково підсилені завдяки біженцям. Ринок, таким чином, розширюється», – читаємо у інтерв’ю. 

«Ми маємо добре підготовлених та освічених людей. Варто зазначити, що поляки – працьовитий народ. Це наша перевага. Тож створення нових інвестицій в Польщі вигідне для всіх – і для нас, і для Європи, для великих міжнародних компаній», – зазначив віцепрем’єр.

Яцек Сасін наголосив на тому, що варто здійснювати капіталовкладення в такі галузі як енергетика та сучасні технології.

«Ці два напрямки є найбільш перспективними. Ми також сподіваємося, що війна в Україні не стане конфліктом, який триватиме роками. Закінчення війни потягне за собою великий виклик у вигляді відбудови України», – додав Сасін.

«Ми найближча до українського ринку країна, тому маємо бути своєрідною відправною точкою для відбудови України. Усі перевезення вантажів в Україну відбуватимуться через Польщу. Це вимагатиме від нас ще кращої інфраструктурної підготовки […] Процес відновлення інфраструктури, що дозволить експортувати товари з України, буде важким. Тому транспортування здійснюватиметься через Польщу. Це вимагає великих інвестицій, в т.ч. у залізничне сполучення, логістику та будівництво портів», – підсумував віцепрем’єр Сасін. 

niezalezna.pl/Д.Н.