Яцек Сутрик та мери інших міст виступили проти заборони абортів в Польщі

Яцек Сутрик та мери інших міст виступили проти заборони абортів в Польщі

Місцеві урядовці з цілої країни офіційно висловили свою думку щодо абортів: «Немає згоди на кошмар матерів». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

«Нам набридло розділяти людей; нам набридла держава, яка замість того, щоб захищати і допомагати, змушує мільйони людей вийти на вулиці на піку пандемії для захисту основних прав», — заявили в спільному зверненні кількох десятків представників місцевого самоврядування. Вони запевнили, що в нинішній ситуації «вони з жінками».

«Вчора ввечері ми провели надзвичайну розмову з мерами міст з усієї країни про поточну ситуацію. Сьогодні я демонструю вам результат цієї зустрічі та лист, який ми всі підписали. Ми, представники місцевого самоврядування, ми — господарі наших міст, селищ, малих і великих», — написав у Twitter міський голова Вроцлава Яцек Сутрик, один із підписантів звернення.

“Громадяни Польщі ризикують власною безпекою, захищаючи свої основні права. Права, які систематично в нас забираються. На їх місці впроваджується фундаменталізм та «єдина правильна ідеологія держави ПіС», — заявили представники місцевого самоврядування.

«Ми не згодні засуджувати жінок до тортур. Немає згоди на кошмар матерів, які будуть змушені народити істот, не здатних до самостійного життя, і спостерігати, як вони повільно вмирають. Жінки, ми з вами! Жінки мають право жити гідно і приймати особисті рішення», — запевнили вони.