Європарламент розгляне питання зняття недоторканності із польських депутатів
Ілюстраційне фото PRdU/Христина Пічкур

Європарламент розгляне питання зняття недоторканності із польських депутатів

Польща вже надіслала запити на зняття імунітету. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Процедура зняття недоторканності з трьох польських євродепутатів є одним із елементів пленарного засідання Європарламенту в Страсбурзі. Йдеться про Міхала Дворчика, Маріуша Камінського і Мацєя Вонсіка. Виїзне засідання розпочнеться сьогодні вдень і триватиме до четверга.

Польща вже надіслала запити на зняття імунітету. Вони вважатимуться прийнятими, коли президент Європейського парламенту зачитає цю інформацію на пленарному засіданні. І це запустить всю процедуру, яка триватиме кілька місяців. А на полях цього засідання, завтра, на зустрічі з головами фракцій, очікується, що голова Комісії Урсула фон дер Ляєн оголосить про розподіл посад у новій Комісії.

Польща розраховує отримати комісара з питань бюджету. Щодо наступних питань цієї сесії, то на ранок середи заплановані дебати щодо угорського головування.

«За участю прем’єр-міністра Віктора Орбана», — сказала Дельфін Колар, речниця Європарламенту.

Проте вчора прозвучали заклики відкласти ці дебати через повінь, яка вразила Центральну Європу, зокрема Угорщину. Крім того, під час цієї сесії поляки налаштовані критикувати німецьку владу за посилення прикордонного контролю.

Також запланована дискусія щодо військової підтримки України.

IAR/І.Я.