Європарламент ухвалив нові візові правила для Шенгенської зони

Європарламент ухвалив нові візові правила для Шенгенської зони

Європарламент підтримав зміни до візового режиму Шенгенської зони. Термін подачі документів на відкриття візи збільшено до 6 місяців, а дію багаторазової візи — до п’яти років. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Європарламент підтримав пропозиції Єврокомісії щодо запровадження нових правил видачі віз для короткотермінового перебування громадян третіх країн у Шенгенській зоні.

Про це повідомляється на сайті Єврокомісії.

“Нові правила полегшать туризм, торгівлю і бізнес, а також поліпшать наші стандарти безпеки, щоб виявляти тих, хто становить загрозу або не має права на в’їзд до ЄС. Вони також допоможуть поліпшити співпрацю з країнами, що не входять в ЄС, після повернення і реадмісію нелегальних мігрантів”, – повідомив комісар з питань внутрішніх справ, міграції та громадянства Дімітріс Аврамопулос.

Нові правила включають:

  • Мандрівники зможуть подавати свої заявки за 6 місяців до планованої поїздки (9 місяців для моряків) замість поточних 3 місяців. Там, де це можливо, вони також можуть заповнювати і підписувати свої заявки в електронному вигляді. Неповнолітні у віці від 6 до 18 років можуть бути звільнені від плати за візу.
  • Мандрівники з позитивною історією віз можуть отримувати багаторазові візи і поступово збільшувати термін дії від 1 року до максимум 5 років.
  • Плату за візу збільшено з 60 до 80 євро.

За статистикою Єврокомісії, протягом 2017 року було видано більше 14 мільйонів шенгенських віз.