Євросоюзну групу у справі боротьби з російською дезінформацією очолюватиме полька
Ілюстраційне фото pxhere.com, CC0 Public Domain

Євросоюзну групу у справі боротьби з російською дезінформацією очолюватиме полька

Група, яку було створено декілька років тому, моніторить медіа і обирає приклади російської дезінформації у країнах-членах, а далі – коригує і представляє ретельну інформацію. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Полька Мартина Більдзюкєвич стала головою євросоюзної групи у справах боротьби з російською дезінформацією East Stratcom Task Force. Спеціальна група працює у рамках Європейської служби зовнішньої діяльності, тобто дипломатичного корпусу ЄС. Група, яку було створено декілька років тому, моніторить медіа і обирає приклади російської дезінформації у країнах-членах, а далі – коригує і представляє ретельну інформацію. Також група займається аналізом дезінформації та освітою, а також підтримкою медіа та стратегічною комунікацією на Сході.

Діяльність групи зараз має ключове значення у зв’язку з посиленою пропагандою і дезінформацією з боку Кремля, що націлена на країни-члени та інституції ЄС.

Мартина Більдзюкєвич працює в організації з 2018 року, а з 17 травня очолюватиме команду експертів. Мартина Більдзюкєвич є докторкою політичних наук, експерткою у справах комунікації та боротьби з дезінформацією. У минулому вона була, серед іншого, однією із речниць Постійного представництва Польщі при ЄС у Брюсселі.

IAR/М.К.