ЄЖИ КВЄЦІНСЬКИЙ (Jerzy Kwieciński) – НОВИЙ МІНІСТР ІНВЕСТИЦІЙ І РОЗВИТКУ ПОЛЬЩІ.
https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/23167898_1944912292454442_3285792847921518478_n.jpg?oh=550c15f878e9f089bf9418a2e630357a&oe=5AFC0265

ЄЖИ КВЄЦІНСЬКИЙ (Jerzy Kwieciński) – НОВИЙ МІНІСТР ІНВЕСТИЦІЙ І РОЗВИТКУ ПОЛЬЩІ.

Нові призначення в Уряді Польщі. Про це повідомляє Upmp.news із посиланням на офіційний блог Першого віце-президента Польсько-Української господарчої палати Олега Дубіша.

Українські медіа достатньо жваво відреагували на нові призначення в Уряді Польщі, які Президент Анджей Дуда за поданням Прем’єр-міністра Матеуша Моравецького підписав 9 січня 2017 року. У нас в Україні в основному говорять про кадрові зміни в польських Міністерстві закордонних справ та в Міністерстві оборони. А я б хотів звернути увагу  на ще одне кадрове призначення, яке , як на мене, може мати серйозний позитивний вплив на розвиток взаємовигідного польсько-українського співробітництва. Мова йде про призначення новим Міністром інвестицій і розвитку Польщі п. Єжи Квєцінського  (Jerzy Kwieciński). Для тих, хто цікавиться фаховою кар’єрою  нового Міністра, рекомендую ознайомитись з посиланням http://www.mr.gov.pl/strony/ministerstwo/kierownictwo-ministerstwa-rozwoju/jerzy-kwiecinski-sekretarz-stanu/

Окремо хочу зазначити, що, на мою думку, Пан Єжи Квєцінський є великим другом України і на протязі багатьох років активно займається розвитком польсько-українського економічного співробітництва. При цьому робить він це не залежно від посади, яку обіймає. Вперше я мав можливість познайомитись з Паном Квєцінським, достатньо давно, під час організованих Прикарпатським національним університетом ім.В.Стефаника польсько-українських зустрічей в Яремче. Тоді Пан Єжи очолював Фундацію “Європейський Центр Підприємництва” і реалізовував проекти в Україні. Як Держсекретар Міністерства Розвитку в Уряді PIS Єжи Квєцінський  продовжив активну підтримку України. В числі іншого саме з ініціативи та за активної участі та підтримки Пана Квєцінського Міністерство Розвитку Польщі, в рамках Програми Польської допомоги задля розвитку Міністерства Закордонних справ Польщі, реалізує проект допомоги в розвитку для України під назвою «Підвищення інвестиційної привабливості України та конкурентоспроможності регіонів». Пан Єжи також активно займається розробкою «Карпатської стратегії», успішна реалізація якої, в числі іншого, передбачатиме активну співпрацю країн регіону Карпат  і участь в т.ч. структур ЄС в підтримці відповідних органів місцевого самоврядування Польщі та України, а також розвиток економічного та іншого співробітництва. Пан Квєцінський проявляє активний інтерес до розвитку системної співпраці в регіоні «Міжмор’я», зокрема до багатосторонньої співпраці Польщі, України та Туреччини.
Під час Baltic Business Forum-2017 в м.Свіноуйсцю Пану Єжи Квєцінському за великий внесок в розвиток польсько-української економічної співпраці та з нагоди 25 річчя Польсько-Української Господарчої Палати (ПУГП) була вручена спеціальна нагорода ПУГП « Булава Бізнесу 2017».

Всього найкращого Пану Єжи Квєцінському на новій відповідальній посаді в Уряді Польщі!

 

Олег Дубіш