З 1 квітня у Варшаві значно подорожчає вивіз сміття

З 1 квітня у Варшаві значно подорожчає вивіз сміття

Плата за сміття буде прив’язана до споживання води, що найбільше вразить більші домогосподарства. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Хоча місто стверджує, що це «найбільш справедливе рішення», після зміни правил розрахунку зборів сім’я з п’яти осіб може платити до 250 злотих на місяць, хоча раніше вона платила 65 злотих.

З квітня цього року у Варшаві діятимуть нові правила розрахунку плати за поводження з відходами. Рада столичного міста Варшава вирішила запровадити метод розрахунку оплати на основі кількості спожитої води. За останній рік жителі столиці платили методом «за квартиру», тобто 65 злотих у квартирах та 94 злотих у односімейних будинках. Тепер це сума буде набагато вищою.

Згідно з інформацією, розміщеною на веб-сайті міста, мешканці односімейних будинків та багатоквартирних будинків (з лічильниками води) будуть платити за сміття в розмірі 12,73 злотих за кубічний метр.

Однак, якщо в домі немає лічильника води або він не підключений до системи водопостачання (наприклад, має власний водозабір), плата становитиме близько 250 злотих на місяць.