З 1 липня зростуть доходи більшості платників податків в Польщі
Фото ілюстративне fotolia.com

З 1 липня зростуть доходи більшості платників податків в Польщі

1 липня 2022 року набудуть чинності ухвалені Сеймом зміни, які скасують більшість рішень Польського ладу, діючого з 1 січня, у сфері оподаткування в Польщі. Основним моментом в цих змінах є зниження ставки ПДФО, що вплине на доходи більшості платників податків у Польщі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

Зниження основної ставки податку на прибуток із 17 до 12% призведе до того, що більшість штатних працівників, працівників за цивільно-правовими угодами, пенсіонерів та підприємців з невеликими оборотами перераховуватимуть менший податок, відповідно, отримуючи більше доходу.

Наприклад, якщо людина заробляє щомісяця 5 тис. зл брутто після змін отримуватиме на 125 зл більше. Якщо зарплата 10 тис зл – на 210 зл на місяць. Змін не відчують люди із заробітком менше 2,5 тис зл брутто щомісяця, бо вони й так звільнені від сплати цього податку.

Важливо! Хоча зниження ставки ПДФО набуде чинності з 1 липня, але діяти буде заднім числом – з 1 січня!

Це означає, що навесні наступного року значна частина платників податків отримає вищі відшкодування податку, ніж раніше – за півроку вони сплачували ПДФО на рівні 17%, а в розрахунку буде 12%.

Наразі податковий законопроєкт чекає лише на підпис Президента.