З 4 травня у Польщі відкриють торгові центри: що зміниться?

З 4 травня у Польщі відкриють торгові центри: що зміниться?

У рукавичках, масках, без роздягалень — ось так виглядатимуть покупки в магазинах одягу в торгових центрах вже з наступного понеділка. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Лише обмежена кількість клієнтів зможе перебувати одночасно в торгових центрах, користуватися гастрономічними та розважальними зонами заборонено, а кінотеатри, тренажерні зали, салони краси та перукарні залишатимуться закритими.

Власники мереж заявляють, що вони підготовлені і слідуватимуть у своїй діяльності урядовим інструкціям. Однак магазини вже припиняють орендувати в ТЦ приміщення, натомість відкривають свої окремі магазини. Empik та LPP (власником яких є Reserved та Cropp) вже прийняли такі рішення. Експерти прогнозують крах торгових центрів.

А які зміни чекають на покупців?

У торгових центрах буде в першу чергу подвійний ліміт кількості клієнтів — одна людина на 15 квадратних метрів всієї площі галереї та одна людина на 15 метрів у даному магазині. Теоретично кілька тисяч (!) клієнтів зможуть одночасно відвідати найбільші ТЦ.

Клієнти та працівники повинні будуть дотримуватись відстані у два метри. Кожен повинен буде продезінфікувати руки (контейнери з рідиною повинні бути встановлені на входах, туалетах та прилавках магазинів), вдягти захисні рукавички (які має надати ТЦ) та закрити ніс та рот. Принаймні в одному з магазинів центру повинні продавати захисні маски для обличчя.

Одночасно їхати в ліфті зможуть лише 3-4 особи, за виключенням сімей. У магазинах одягу приміряти одяг перед покупкою не вдасться. А водії повинні паркуватися на кожному другому паркувальному місці, зберігаючи дистанцію.