З липня в Польщі не купиш пластикового посуду і не тільки

З липня в Польщі не купиш пластикового посуду і не тільки

З 3 липня в країні більше не продаватимуть одноразові столові прибори, лотки, соломинки та пластикові ложечки. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

У 2019 році Європарламент затвердив «Директиву про пластмасові вироби одноразового використання», відому як Директиву про пластмасу. Рішення спрямоване, в першу чергу, на 10 різних одноразових пластикових виробів, які найчастіше зустрічаються на європейських пляжах і морях. За кількістю вони складають приблизно 70 відсотків морського сміття.

До заборонених пластмасових виробів належать: столові прилади (виделки, ножі, ложки та палички), тарілки та інший посуд, соломка для пиття, вушні палички, тримачі для повітряних кульок, одноразові контейнери для їжі та пластикові стаканчики.

Цього року все це зникне з ринку. ЄС дав державам-членам час на імплементацію цих положень до 3 липня 2021 року.

До слова, пластик зникає не лише з полиць магазинів, а й з ресторанів. Багато хто вже запровадив екологічні рішення, інші все ще шукають продукцію, яка замінить пластик. У випадку з посудом на винос пластикові соломки, як правило, замінюють паперовими, а у випадку столових приборів — дерев’яними.