З понеділка у Вроцлаві подорожчає парковка

З понеділка у Вроцлаві подорожчає парковка

Підвищення цін за паркування у Вроцлаві та створення зони платного паркування в центрі міста ухвалила в минулому році Вроцлавська міська рада. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

З понеділка за паркування в самому центрі Вроцлава доведеться платити більш ніж удвічі більше. Нинішні зони A і B в центрі міста стануть зоною платного паркування, де гроші збиратимуться з понеділка по неділю з 9 до 20.

Плата за паркування в зоні А з понеділка становитиме 7 злотих за першу годину, 7,30 злотих за другу годину, 7,70 злотих за третю годину та 7 злотих за четверту та наступні години. Плата за паркування в зоні В становитиме відповідно 5, 5,20, 5,50 та 5 злотих. До цього часу плата становила 3, 3,60, 4,30 та 3 злотих.

З понеділка також підвищаться збори в зоні С. У цій зоні плата за паркування збиратиметься, як зазвичай, у робочі дні з понеділка по п’ятницю. Водії платять 3 злотих за першу годину паркування, 3,10 злотих за другу, 3,30 злотих за третю та 3 злотих за четверту та кожну наступну годину. Наразі плата становила відповідно 2, 2,10, 2,20, 2.

Томаш Стефаніцький, заступник директора Бюро сталої мобільності муніципалітету Вроцлава, наголосив, що метою є «насамперед захист інтересів жителів самого центру шляхом покращення наявності місць для паркування та подальшого розвитку цього району як вітрини Вроцлава».

«Вуличний простір тут надто цінний, щоб розподіляти його під стоянки — він потрібен для пішоходів, для зелених насаджень, більше зелені та культури», — зазначив Стефаніцький. «Машина повинна бути останнім вибором, коли ми хочемо дістатися до центру», — додав посадовець. Він також пропонує паркуватися в «кубічних» автостоянках.

В даний час зона платного паркування у Вроцлаві нараховує 5026 паркувальних місць. У свою чергу зона платного паркування в центрі міста охоплюватиме лише 1273 місця, тобто 25 відсотків всієї площі.