За минулий рік зросло число кібератак проти польських фірм

За минулий рік зросло число кібератак проти польських фірм

Відповідно до найсвіжішого звіту KPMG «Барометр безпеки» (пол. «Barometr cyberbezpieczeństwa»), 64% підприємств, врахованих у дослідженні, мали щонайменше один такий інцидент. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

2020 рік був більш небезпечним для польських фірм з огляду на кількість кібератак, ніж 2019. Відповідно до найсвіжішого звіту KPMG «Барометр безпеки» (пол. «Barometr cyberbezpieczeństwa»), 64% підприємств, врахованих у дослідженні, мали щонайменше один такий інцидент. Це свідчить про 10-відсоткове зростання кількості таких випадків у порівнянні з попереднім роком.

Міхал Курек, партнер KPMG та голова групи з питань кібербезпеки розповів, що найчастіше для викрадення у фірм цінної інформації злочинці застосовували так зване шкідливе програмне забезпечення.

«Або ж це вимагання викупу після того, як були зашифровані дані на комп’ютері, унаслідок чого була паралізована праця підприємства. Такі атаки супроводжувалися соціотехнікою. Це були три найважливіші джерела небезпеки. 83% учасників дослідження ввели дистанційну працю, внаслідок чого більшість польських фірм заявляє про свою більшу вразливість на кібератаки».

На думку експерта, частина польських підприємств, однак, легковажно ставиться до можливості використання неперевірених мобільних програмних засобів.

Окрім цього, Міхал Курек радить з більшою обережністю відкривати посилання, що приходять до фірм з електронною поштою, позаяк саме лише відкриття неперевіреного сайту може призвести до прихованого встановлення шкідливого програмного забезпечення.

IAR/А.М.