За образу українців поляка відправили… на терапію!

За образу українців поляка відправили… на терапію!

“Дич”, “сміття”, “випердок”… — це далеко не всі епітети, якими нагороджував українців 61-річний громадянин Польщі, житель Грубешівського повіту. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Він вже почув звинувачення в образі українського населення. За клопотанням прокуратури суд припинив кримінальне провадження проти чоловіка, оскільки на момент вчинення діяння він був в неадекватному стані, тож є непідсутним. Суд скерував чоловіка на примусову терапію.

Восени минулого року поліція вилучила мобільні пристрої 61-річного чоловіка. Це було пов’язано з розслідуванням публічних образ населення української національності через національну приналежність, яке проводила прокуратура Варшавсько-Празького північного округу. Розслідування було розпочато в результаті повідомлення Союзу українців Польщі.

Як було встановлено, у 2014-2017 роках мешканець Грубішовського повіту у коментарях на соціальному порталі називав українців сміттям, шматками лайна і бандерівцями, особливо це стосувалося колишнього народного депутата української національності Мирона Сича і президента Союзу українців у Польщі — Пьотра Тими.

До слова, “під роздачу” також потрапив і колишній президент Польщі — Броніслав Коморовський, якого чоловік назвав “буракєм” (з пол. — “селюком”). Про це повідомляє видання www.kronikatygodnia.pl.

Фото — ілюстративне.