За порушення ПДР 21-річного українця депортували з Польщі

За порушення ПДР 21-річного українця депортували з Польщі

Через недотримання правил дорожнього руху юнак тепер може розпрощатися з картою побиту та навчанням в університеті. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

21-річний громадянин України прибув до Польщі в січні 2020 року. Він знаходився в процесі подання заяви на тимчасове перебування через початок навчання в університеті. На жаль, йому доведеться відкласти свої мрії здобути освіту в Польщі — інформує Карпатський підрозділ прикордонної служби.

Наприкінці 2020 року іноземця було засуджено за керування автомобілем у нетверезому стані (стаття 178а, пункт 1 Кримінального кодексу). Після того, як рішення суду набрало чинності, 21-річного юнака внесли до списку іноземців, перебування яких у Польщі є небажаним.

Тепер хлопця чекають серйозні наслідки. За результатами перевірки законності перебування іноземця в середу, 27 сіня, було прийнято адміністративне рішення, яке зобов’язувало його повернутися в Україну. Крім того, для іноземця була застосована 3-річна заборона на в’їзд у всі країни зони Шенген.

Fot. PSG