За порушення правил працевлаштування українців депортуватимуть з Польщі на 3 роки

За порушення правил працевлаштування українців депортуватимуть з Польщі на 3 роки

Генеральний консул України в Любліні Василь Павлюк розповів, яких правила потрібно дотримуватися при в’їзді до країн Євросоюзу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Також він у програмі «Сьогодні Ранок» на каналі «Україна 24»заявив, що заробітчани у разі порушення правил можуть на три роки втратити право в’їзду на територію Польщі.

«Перше: має бути запрошення, підтверджене воєводою (мається на увазі адміністрацією воєводи). В Україні зараз працює багато аферистів, які продають фальсифіковані запрошення. Людей на кордоні затримують, потім вони платять штрафи, а пізніше людей депортують. Тож вони потім не зможуть в’їхати в країни ЄС впродовж наступних 3-5 років «, — сказав він.

Також консул нагадав про необхідність дотримуватися законів іншої країни і мати дійсну медичну страховку.

«Друге: якщо ви виїжджаєте за кордон, ви повинні зрозуміти – це інша держава, інші закони. Ви мусите себе захищати, вивчіть, почитайте книжечку, які вимоги до іноземців у тій державі, куди їдете. Люди приїжджають наче як із села в село. Нічого подібного. Це — інша держава, інші закони. І страхуйтеся. Ви руку, ногу зламаєте – за вас ніхто не буде платити. Ви будете платити, така правда», — додав він.