За поширення фільмів в інтернеті чоловіка в Польщі оштрафували на 47 млн злотих

За поширення фільмів в інтернеті чоловіка в Польщі оштрафували на 47 млн злотих

Молодий чоловік незаконно розповсюджував в Інтернеті тисячі фільмів та стягував плату за їх перегляд. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Білостоцький апеляційний суд визначив для нього покарання у вигляді одного року умовного засудження та зобов’язання сплатити власникам авторських прав 47 мільйонів злотих, — зазначає “Polsat News”.

25-річний правопорушник з вересня 2015 року до початку жовтня 2019 року розповсюджував — без відповідних прав — через Інтернет-портал тисячі аудіовізуальних творів (в обвинувальному висновку згадувалося майже 62,6 тис. фільмів) з метою досягнення фінансової вигоди.

Простіше кажучи, він створив та налаштував комп’ютерну програму, за допомогою якої завантажував файли із фільмами із зовнішніх хостингових служб, потім розміщував їх на придбаних серверах, пропонуючи користувачам свого порталу (за ці роки він неодноразово змінював свою назву) переглянути ці фільми за певну плату. Обвинувачений був єдиним адміністратором свого порталу, який налічував понад 300 тисяч платних користувачів.

За гроші, зароблені на цій діяльності, чоловік купував нерухомість та криптовалюту. В судових документах йдуться про суму в 728 тис. злотих (вклад в криптовалюту) і понад 530 тисяч, які чоловік перерахував на рахунок матері, яка придбала за них квартиру.