За те, що в Польщі знайшов чужу картку до банкомату і скористався нею, українець може сісти на 10 років

За те, що в Польщі знайшов чужу картку до банкомату і скористався нею, українець може сісти на 10 років

Варшавські правоохоронці заарештували чоловіка, якого підозрюють у привласненні гаманця, в якому знаходилася готівка та дві платіжні картки. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Громадянин України за один день здійснив з банківською карткою 17 операцій. Зараз йому загрожує покарання у вигляді до 10-и років позбавлення волі, — повідомляє поліція Варшави.

На початку січня до поліцейських з Бєлян приїхала жінка, яка подала заяву про те, що хтось привласнив її гаманець, в якому було дві картки та готівка. Згідно з повідомленням жертви, вона поверталася додому на таксі на Новий рік і лише ввечері зрозуміла, що залишила гаманець у таксі. На жаль, їй не вдалося зв’язатись з водієм, який у той час відвозив її додому. Того ж дня виявилося, що невідомий зловмисник здійснив 17 операцій з карткою.

Співробітники поліції встановили, що одна з операцій відбулася на заправній станції в Зєльонці і саме там камера відеоспостереження зафіксувала образ злочинця. Через кілька днів поліція зупинила таксиста. Як виявилося, 24-річний хлопець-водій з України встиг витратити з картки понад 2200 злотих.