Заклад соціального страхування (ZUS) пропонує е-візит українською мовою
Громадяни України можуть скористатися електронним візитом у Закладі соціального страхування в присутності свого перекладача twitter/ZUS

Заклад соціального страхування (ZUS) пропонує е-візит українською мовою

Громадяни України, які потребують підтримки в оформленні заяв на отримання сімейної допомоги, можуть скористатися електронним візитом у Закладі соціального страхування (ZUS) українською мовою. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

«Під час такого візиту громадяни України зможуть отримати допомогу в подачі заявок на сімейні пільги, наприклад, 500 плюс, а також у створенні профілю на платформі електронних послуг ZUS», – наголошує голова закладу, професор Ґертруда Усцінська.

Щоб скористатися електронним візитом достатньо мати комп’ютер з камерою та мікрофоном або смартфон із доступом до Інтернету. Забронювати електронний візит можна через сайт https://e-wizyta.zus.pl/ua.

Якщо клієнт хоче отримати інформацію щодо конкретного, індивідуального випадку, йому треба підготувати документ, що засвідчує особу. Документ треба показати на камеру. Громадяни України також можуть скористатися електронним візитом у присутності свого перекладача.

З 21 березня цього року в Закладі соціального страхування функціонує спеціальна телефонна лінія українською та польською мовами щодо сімейних виплат громадянам України. Йдеться про людей, які приїхали до Польщі після 24 лютого цього року внаслідок збройного наступу росії.

IAR/Л.І.