Заради абортів жінки з Польщі їдуть в Україну

Заради абортів жінки з Польщі їдуть в Україну

Через заборону абортів в Польщі жінки вимушені шукати інших способів, як позбутись вагітності. Як би це прикро не звучало, але Україна — в списку країн, куди приїжджають жінки задля дітовбивства. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

39-річна Анна з Варшави була на десятому тижні вагітності, коли лікарі порадили їй провести тест на хромосомні аномалії, який виявив синдром Дауна. Вірогідність була 100% і жодної надії на інший результат.

Згідно з польським законодавством, жінці можна було просити про аборт. Однак, лікар повинен був підписати направлення. Всі відмовлялися це зробити, тож жінка вирушила в Німеччину, в невелике містечко поблизу кордону, де і відбулася операція.

З 1993 року аборти в Польщі заборонені і незаконні, окрім низки випадків: коли вагітність загрожує життю матері, коли вона виникла через злочинні дії, такі як зґвалтування, або в разі патологій плоду. Але багатьом жінкам в країні доводиться їхати за кордон для проведення абортів.

У 2010 році близько 15% всіх абортів були проведені за кордоном, згідно з даними Федерації з питань жінок і планування сім’ї. Але тепер, за словами президента організації Христини Кацпури, лише 20% абортів проводяться в самій Польщі. Серед популярних напрямків — Україна, Австрія, Німеччина, Бельгія, Велика Британія і Словаччина. Ще один варіант для польських жінок – це привезти таблетки для медикаментозного аборту. Але в Польщі це теж незаконно, інформує джерело.