Заява прем'єр-міністрів країн Вишеградської групи у справі Олексія Навального

Заява прем’єр-міністрів країн Вишеградської групи у справі Олексія Навального

Публікуємо заяву прем’єр-міністрів країн Вишеградської групи у справі Олексія Навального. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Gov.ua.

«Вишеградська група однозначно засуджує напад на важливого лідера російської опозиції. Громадськість як в Росії, так і за її межами, вимагає прозорого розслідування, щоб точно встановити справжніх злочинців та мотиви, які стоять за ними. З огляду на трагічний історичний досвід народи країн Вишеградської групи є особливо вразливими щодо будь-яких випадків політично вмотивованих спроб утихомирення опозиціонерів.

У зв’язку з тим закликаємо російську владу провести ретельне розслідування, яке призведе до покарання винних. Напад на Олексія Навального із застосуванням бойової отруйної речовини повинен зустріти відповідну реакцію міжнародної спільноти. Застосування хімічної зброї є абсолютно неприпустимим за будь-яких обставин і є серйозним порушенням міжнародного права. Тому слід провести міжнародне розслідування щодо можливого порушення Росією Конвенції про хімічну зброю.»