Заявки на “500+” для першої дитини можна буде складати вже з 1 липня

Заявки на “500+” для першої дитини можна буде складати вже з 1 липня

Вже з 1 липня всі охочі зможуть заповнити інтернет-заявку для отримання фінансової допомоги (відтепер — і на першу дитину) за програмою “Родина 500+”. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

А починаючи з 1 серпня заявку можна буде скласти в паперовій формі і надіслати її або поштою, або заповнити особисто одразу на місці.

Місцевий уряд матиме три місяці для прийняття рішення, але якщо рішення буде видано після закінчення цього терміну — виплати все одно нарахують, починаючи з 1 липня, — з моменту складання заяви.- запевнила Ельжбета Рафальска, Міністр у справах сім’ї, праці та соціальної політики.
Також вона наголосила на тому, що ніщо не заважає муніципалітетам швидше розглядати заяви. На її думку, після розширення програми, коли допомогу виплачуватимуть і на першу дитину, нею зможе скористатися ще додатково 2 мільйони дітей. А загальна кількість дітей, котрі отримають фінансову підтримку, сягатиме близько 6,8 мільйонів. Так, це дорога інвестиція, але вона того варта — зазначила міністр. Про це інформує “RMF FM/PAP”.

Нагадуємо, що розширення програми “500+” на першу дитину було оголошено наприкінці лютого президентом правлячої групи Ярославом Качинським на конвенції про право та правосуддя.