Заяву на отримання «захисної субсидії» можна подати вже зараз
Ілюстраційне фото pxhere.com – CC0 Public Domain

Заяву на отримання «захисної субсидії» можна подати вже зараз

Польські родини мають отримати понад 4 млрд злотих, що дозволить відшкодувати їм зростання цін на електроенергію, газ та продовольчі товари. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Це має бути допомога мільйонам домашніх господарств в усій Польщі – заяву на отримання «захисної субсидії» (пол. «dodatek osłonowy») можна подати вже зараз.

Польські родини мають отримати понад 4 млрд злотих, що дозволить відшкодувати їм зростання цін на електроенергію, газ та продовольчі товари. У центрах соціальної допомоги вже приймають відповідні заяви на отримання підтримки в рамках Урядового антиінфляційного щита. У всій країні таку допомогу можуть отримати декілька мільйонів домашніх господарств.

У випадку такої субсидії враховуватиметься прибуток у родині, проте, як зазначає Малґожата Ґолінська, віце-міністр клімату та екології, допомогу отримають і ті, чиї прибутки перевищують визначені ліміти:

«Коли б хтось перевищив такий критерій прибутку, тоді захисна субсидія діятиме за принципом “злотий за злотий”, тобто отримана сума буде меншою за суму, що буде вищою за ліміт. А мінімальна захисна субсидія складатиме 20 злотих».

Заяви необхідно подавати до кінця січня, коли виплата субсидій почне здійснюватися у двох рівних частинах – до кінця березня і до 2 грудня.

Ті, хто не подасть заяву до кінця січня, зможуть це зробити до 31 жовтня 2022 року. У цьому випадку виплата повної субсидії буде здійснена до 2 грудня 2022 року.

IAR/А.М.