Збіґнєв Рау: Про рішення США у справі Nord Stream 2 я дізнався з медіа
Міністерство закордонних справ Республіки Польща Wikipedia, Adrian Grycuk – CC BY-SA 3.0 pl

Збіґнєв Рау: Про рішення США у справі Nord Stream 2 я дізнався з медіа

«Американські союзники не знайшли часу на консультації у справі цього рішення з регіоном світу, якому найбільше загрожують наслідки цього будівництва», – сказав Рау. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

«Про рішення Джо Байдена у справі відмови від санкцій на компанію Nord Stream 2 AG я дізнався з медіа», – сказав польський міністр закордонних справ Збіґнєв Рау.

В інтерв’ю для видання «Rzeczpospolita», на яке посилається портал energetyka24.com, очільник польської дипломатії ствердив, що про рішення США щодо відмови від санкцій на ключову для Nord Stream 2 компанію він дізнався з медіа. «Американські союзники не знайшли часу на консультації у справі цього рішення з регіоном світу, якому найбільше загрожують наслідки цього будівництва», – сказав Рау.

«Я, і не лише я, але також інші міністри нашої частини Європи дізналися про зміну цієї позиції практично з медіа», – додав міністр під час перебування у Литві, що цитує Польське прес-агенство.

Міністр зазначив, що під час своєї першої розмови з американським держсекретарем з адміністрації Байдена Ентоні Блінкеном його запевнили в тому, що у питанні Nord Stream 2 нічого не вирішуватиметься без Польщі.

Відповідно до інформації з медіа, також і президент Володимир Зеленський дізнався про рішення США у справі газопроводу з медіа, хоча Україна – це країна, що найбільше втрачає, коли йдеться про роботу цієї труби.

Energetyka24.com