ЗМІ дізналися нові подробиці про банду столичних "перевертнів"

ЗМІ дізналися нові подробиці про банду столичних “перевертнів”

Слідчий столичного главку Нацполіціі Євген Боголюб один з найбільш активних учасників банди, яку, за оперативними даними, очолює заступник начальника відділу управління карного розшуку ГУНП в Києві Михайло Швалюк і його начальник Олег Чум. Про це повідомляє Upmp.news посилаючись на Апостроф.

Слідчий столичного главку Нацполіціі Євген Боголюб – один з найбільш активних учасників банди, яку, за оперативними даними, очолює заступник начальника відділу управління карного розшуку ГУНП в Києві Михайло Швалюк і його начальник Олег Чум. Про це повідомляє “Політика”.

Яскравим прикладом його діяльності є “справа Черемошного”. Для того, щоб шантажувати киянина, а потім заволодіти його квартирою, Боголюб підробив довідку з дурдому про те, що продавець квартири був нібито недієздатним, вкинув її в матеріали кримінальної справи, ввів в оману суддю, який наклав на цю квартиру арешт.

Так, киянин Сергій Черемошний продав трикімнатну квартиру по вулиці Волгоградській Жану Асатряну. Угода з купівлі-продажу нерухомості була абсолютно законною, і останній став сумлінним набувачем квартири. Але нібито цією нерухомістю зацікавилася банда Швалюка. Спільники вирішили зробити з колишнього власника Сергія Черемошного психічно хворого, визнавши угоду недійсною.

Для цього Боголюб вкинув в матеріали кримінальної справи підроблену довідку з психоневрологічного диспансеру №5. Згідно з цим документом з 1986 року Сергій Черемошний нібито знаходиться на обліку “К” в психоневрологічному диспансері №5 з діагнозом параноїдна шизофренія. Необхідність накладення арешту слідчий мотивував тим, що людина, яка була власником квартири і в подальшому надав право на відчуження цієї квартири іншій особі, був несамовитим.

На підставі цієї підробки суддя Шевченківського суду наклав арешт на квартиру, а на нових власників заводиться кримінальна справа за фактом нібито незаконного заволодіння правом власності та розпорядженням нерухомості психічно хворого громадянина – Сергія Черемошного. У відповіді на запит адвоката Валентина Рибіна в психоневрологічний диспансер зазначено, що така кругла печатка і штамп прямокутної форми, як у зазначеній довідці, в даному диспансері не використовуються. Інформацію про знаходження Черемошного на обліку в КМПНД №5 не підтвердили, відповідь підписана в.о. головного лікаря.

У вересні цього року на підставі рішення того ж Шевченківського суду було прийнято рішення зняти арешт з квартири Жана Асатряна. Слідчий на розгляд клопотання про зняття арешту з квартири не з’явився.

“Слідчий Боголюб наклав незаконний арешт на нерухоме майно з метою шантажу в рамках відкритої сфальсифікованої кримінальної справи, щоб отримати хабар. Або взагалі через підставних осіб і свого чорного нотаріуса продати цю квартиру і отримати неправомірну вигоду, – коментує Валентин Рибін. – У будь-якому випадку протиправні дії Євгена Боголюбова повинні бути кваліфіковані за ст. 358 (підробка документів), ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) і ст. 366 (службове підроблення) “.

Нагадаємо, ЗМІ повідомили, що на рахунку особливо небезпечної банди під керівництвом чинного високопоставленого співробітника київського поліцейського главку – вбивства, тортури, шахрайство з нерухомістю киян, фабрикація кримінальних справ з метою шантажу і здирництва.