Зміни для водіїв з України в Польщі
Фото ілюстративне fotolia.com

Зміни для водіїв з України в Польщі

Президент Польщі Анджей Дуда підписав закон, який дозволяє громадянам України поки що не обмінювати свої водійські посвідчення на польські. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

Раніше українці, які отримали в Польщі карту тимчасового або постійного проживання, згідно закону, повинні були обмінювати свої українські водійські посвідчення на польські. На це передбачено 6 місяців. Після нових змін цей обов’язок призупинили до кінця 2022 року. 

Відтак, хто ще не встиг обміняти українське водійське посвідчення на польське, може поки що цього не робити. Більше того, до 31 грудня 2022 року Польща визнаватиме навіть ті українські водійські посвідчення, термін дійсності яких вже минув. До того ж підписаний закон передбачає ще одну важливу норму для громадян України, які приїхали до Польщі після початку війни на батьківщині: до кінця 2022 рок вони можуть їздити автомобілями з українськими номерними знаками й не пред’являти жодних інших документів, що підтверджують право власності на авто, крім свідоцтва про реєстрацію.

Вищевказані зміни до законодавства були оприлюдненні у Віснику законів Польщі 26 березня, однак набрали чинності заднім числом: з 24 лютого 2022 року.