Зміни в роботі пропускного пункту “Ягодин”: пропускатимуть лише вантажівки та автобуси

Зміни в роботі пропускного пункту “Ягодин”: пропускатимуть лише вантажівки та автобуси

Від 27 червня змінюються засади роботу пропускного пункту «Ягодин» на українсько-польському кордону. Відтепер через пункту пропускатимуть лише вантажні транспорти з повною масою вище 7,5 тон та рейсові автобуси. Водночас інші транспорті засоби будуть направляти до інших пропускних пунктів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Наш Вибір”.

Як пише на своїй сторінці повідомляє Державна прикордонна служба України.

За результатами зустрічі на рівні Міністерств інфраструктури та прикордонних і митних відомств України та Польщі було прийнято ряд змін щодо функціонування пропускного пункту «Ягодин-Дорогуськ» задля підвищення пропускної здатності цього пункту. Зустріч відбулась в рамках проєкту «Відкритий кордон».

З 27 червня 2022 року в пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ» запроваджується оформлення лише вантажних транспортних засобів. Водночас транспортні засоби загальною масою до 7,5 тонн та легкові автомобілі будуть перенаправлені на інші пропускні пункти. А для пустих вантажівок будуть виділені окремі смуги.

Тимчасово через ПП «Ягодин» пропускатимуть також рейсові автобуси. Перетинати тут кордон автобуси зможуть доти, поки не буде завершена реконструкція ПП «Краківець».

Нагадаємо, що проєкт «Відкритий кордон» започатковано в рамках домовленостей Президента України Володимира Зеленського та Президента Польщі Анджея Дуди та погоджено на засіданні українсько-польських міжурядових консультацій. Головне завдання проєкту – збільшити пропускну здатність пунктів пропуску на українсько-польському кордоні та покращити логістику між Україною та ЄС.

Нагадаємо, Верховна рада повернула мита на ввезення авто та інших товарів в Україну. На польсько-українському кордоні величезні черги.

А.В.