Зустрічі з Юрієм Андруховичем у Польщі

Зустрічі з Юрієм Андруховичем у Польщі

25-28 травня у Польщі відбудуться зустрічі з українським письменником Юрієм Андруховичем та презентація його останнього роману «Радіо Ніч». Зустрітись з письменником можна буде у Лодзі, Варшаві та Любліні. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Наш Вибір.

Юрій Андрухович – український поет, прозаїк, перекладач, представник постмодернізму в літературі, есеїст. Кандидат філологічних наук. Живе і працює в Івано-Франківську. Автор романів, кількох збірок поезій та есеїв. Твори Андруховича перекладені польською, англійською, німецькою, французькою, російською, угорською, фінською, шведською, іспанською, чеською, словацькою, хорватською, сербською мовами й есперанто.

«Радіо Ніч» – новий роман Андруховича, виданий у 2021 році, який представляє напівфантастичну історію життя Йосипа Ротського. Сповнена перипетій доля головного героя «Радіо Ночі» стала приводом переосмислити політичні події в Україні. «Як і в “реальній дійсності”, ще одна революція зазнала поразки. Можливо, тому, що втратила свого загадкового лідера. Йосип Ротський (не плутати ні з Йосіфом Бродським, ні з Йозефом Ротом), музичний герой барикад, змушений хоч кудись утікати, приміряючи на себе долю багатьох інших Йосипів. Його переслідують, і режимні спецслужби – це лише пів біди. Є ще недоречна любов, з якою не звладати, і банківська таємниця, з якою не впоратися. В’язничний досвід і мимовільно успішний теракт. А також розум і забуття, сміх і темрява, холод і пекло, іронія і щем. Останній сховок, звідки дозволено вести нічний етер. Чи справді останній?» – читаємо в описі до книги.

Зустрічі з письменником відбудуться у таких польських містах:

  • Лодзь – четвер, 25 травня. Місце проведення – Дім літератури за адресою вул. Рузвельта, 17 / ul. Roosevelta 17. Початок о 18:00. Вхід вільний. Більше про подію за посиланням
  • Варшава – пʼятниця, 26 травня. Місце проведення – Український дім у Варшаві за адресою вул. Заменгофа, 1 / ul. Zamenhofa 1. Початок о 18:00. Участь безплатна. Обовʼязкова реєстрація за посиланням. 
  • Варшава – субота, 27 травня. Зустріч відбудеться в рамах Міжнародного книжкового ярмарку у Варшаві. Місце проведення – Палац культури і науки, головна сцена (4-й поверх, вхід зі сторони вул. Маршалковської / ul. Marszałkowskiej). Початок о 13:00. Вхід вільний. 
  • Люблін – неділя, 28 травня. Місце проведення – Центр зустрічі культур / centrum Spotkania Kultur за адресою площа Театральна, 1 / plac Teatralny 1. Початок о 16:00. Вхід вільний. Безплатні вхідні квитки можна отримати у касу Центру. Більше про подію за посиланням. 

А.В.