30 січня в Україну полетить делегація Європарламенту
Прапор Європейського Союзу pxhere.com/CC0 Public Domain

30 січня в Україну полетить делегація Європарламенту

Європарламент повідомляє, що візит є частиною широкомасштабних дипломатичних зусиль, спрямованих на послаблення напруженості та уникнення чергової війни в Україні. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У неділю, 30 січня, в Україну полетить делегація Європейського парламенту для того, аби зібрати інформацію щодо теперішньої кризи і загрози російської агресії. Серед восьми членів делегації є двоє поляків – Радослав Сікорський з групи християнських демократів, а від групи консерваторів – Анна Фотиґа або Адам Бєлян.

Євродепутати перебуватимуть в Україні до 2 лютого. Вони хочуть зустрітися з головою Верховної Ради, президентом, прем’єром, міністрами закордонних справ і оборони, а також віце-прем’єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. Депутати також мають намір розмовляти із членами комісії закордонних справ Верховної Ради, безпеки і оборони та інтеграції з ЄС.

Європарламент повідомляє, що візит є частиною широкомасштабних дипломатичних зусиль, спрямованих на послаблення напруженості та уникнення чергової війни в Україні. Це також підтвердження солідарності з українцями та протидія будь-яким діям Росії, що можуть призвести до ескалації.

У грудні Європарламент прийняв резолюцію, у якій наголосив на підтримці суверенітету і територіальної цілісності України. Євродепутати засудили скупчення російських військ і закликали до їх негайного відведення. У резолюції підкреслено, що будь-яка агресія з боку Москви повинна мати високу економічну і політичну ціну. На думку євродепутатів, санкції повинні бути дуже суворими і, зокрема, у них має бути відключення Росії від міжнародної системи фінансових розрахунків SWIFT.

IAR/М.К.