Ахметов, Пінчук і Тігіпко вважають Путіна військовим злочинцем
Володимир Путін. Фото: kremlin.ru

Ахметов, Пінчук і Тігіпко вважають Путіна військовим злочинцем

Українські бізнесмени Рінат Ахметов, Віктор Пінчук та Сергій Тігіпко вважають президента Росії Володимира Путіна військовим злочинцем. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на УНН.

Як пишуть в інтерв’ю “Економічній правді“.

“Так, як і весь цивілізований світ”, – повідомив Віктор Пінчук, відповідаючи на запитання, чи вважає він Росію агресором, а Путіна – військовим злочинцем.

При цьому він додав, що не має бізнесу або фінансових інтересів у Росії.

“Безумовно. Росія – країна-агресор, а Путін – військовий злочинець. Тому що Україна завжди була мирною країною, і ніколи ні на кого не нападала. А сьогодні в нашій країні руйнують селища, міста та інфраструктуру, гинуть і страждають мирні люди”, – сказав Рінат Ахметов.

При цьому він додав, що будь-які контакти з Росією розірвано, контроль над бізнесом втрачено.

“Так, вважаю. Іншої відповіді сьогодні бути не може. Росія – агресор, а Путін однозначно є військовим злочинцем. Військовими злочинцями є й ті, хто наказує стріляти і спрямовують на нашу землю ракети. Військовими злочинцями є й ті, хто з танків та градів розстрілює наші міста, школи, дитбудинки, лікарні, натискаючи кнопку “пуск”, – відповів Сергій Тігіпко.

Він додав, що бізнесу в Росії він не має, а сам перебуває в Україні.

Як повідомляли Українські Новини, раніше радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк повідомив, що у п’ятницю канцлер Німеччини Олаф Шольц обговорює з Путіним питання гуманітарних коридорів.

Подоляк також повідомив, що третій раунд перемовин із Росією може відбутися 5 чи 6 березня.

Член української делегації з переговорного процесу Давид Арахамія повідомив, що Росія серйозно ставиться до переговорного процесу і навіть прискорює його, оскільки ситуація в Україні шкодить іміджу РФ.