Акція допомоги для поляків на Прикарпатті

Акція допомоги для поляків на Прикарпатті

Польща надіслала допомогу 200 особам польського походження, котрі проживають в Івано-Франківській області. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У важкий період пандемії коронавірусу Польща не забуває про своїх співвітчизників за межами держави. Цього разу допомогу отримали понад 200 поляків, котрі живуть у Калуші, Коломиї, Тлумачі та Івано-Франківську. У пакунках, крім одягу та взуття, було також дидактичне та електронне обладнання, книжки та навчальні ігри.

Спочатку акцію допомоги планували провести до Великодніх свят. Через пандемію лише зараз вдалося привезти посилки з Польщі та роздати їх тим, хто цього потребує.

Богдан Гринів, голова Товариства польської культури «Покуття» у Коломиї, подякував благодійникам у Польщі за таку важливу допомогу у важкі часи.

«Дуже приємно, що співвітчизники з Польщі постійно пам’ятають про нашу школу, про наших дітей, про нас. Це велика допомога у ці важкі часи», – сказав він.

Оксана Бігун, вчителька польської мови у суботньо-недільній школі в Калуші додала, що завдяки цій допомозі заняття у школах будуть проводити у більш привабливий спосіб.

«Завдяки таким подарункам, завдяки таким людям, фундаціям, ми можемо навчати мови, культури, традицій, історії та інших речей», – зазначила вона.

Проєкт допомоги організований фундацією Collegium Interethnicum з Варшави у співпраці із Центром польської культури та європейського діалогу в Івано-Франківську та фундацією PZU.  

IAR/Т.А.