Апеляційний суд переніс розгляд скарги Микитася на арешт

Апеляційний суд переніс розгляд скарги Микитася на арешт

Київський апеляційний суд переніс на 20 січня розгляд скарги екс-керівника “Укрбуду” Максима Микитася на рішення Шевченківського райсуду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою за підозрою в замовленні викрадення столичного адвоката. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням Іnterfax-Україна.

“Апеляцію Максима Микитася перенесено на 20 січня 2021 року. Не з’явилися представники сторони обвинувачення”, – йдеться в пості Микитася на його сторінці у Facebook, розміщеному в понеділок.

Як повідомлялося, в Києві 8 грудня група осіб викрала співробітника юридичної компанії, що надавала юридичну допомогу керівнику відомої будівельної фірми. Того самого дня автомобіль з викраденим було виявлено, чотирьох викрадачів затримано. Зловмисники вимагали у потерпілого повернення неіснуючого боргу та змусили написати розписку на користь керівника будівельної фірми на $800 тис., відібрали у нього два мобільні телефони, гроші і технічний паспорт на автомобіль. Як повідомило агентству “Інтерфакс-Україна” джерело в правоохоронних органах, розписку було написано на користь Микитася.

Микитась досі перебуває під нічним домашнім арештом, його підозрюють у махінаціях із житлом для Нацгвардії, внаслідок чого було втрачено активи на загальну суму 81 млн 635 тис. 448 грн. Про підозру йому повідомили 2 жовтня 2019 року, а 3 грудня 2020 року Микитась пішов на угоду зі слідством, після чого йому було змінено запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт.

4 січня Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою на два місяці екс-голові “Укрбуду” Максиму Микитасю за підозрою в замовленні викрадення столичного адвоката.