Апеляційний суд залишив у силі вирок Януковичу за держзраду
Віктор Янукович

Апеляційний суд залишив у силі вирок Януковичу за держзраду

Київський апеляційний суд залишив у силі вирок Оболонського райсуду Києва, який заочно засудив експрезидента України Віктора Януковича до 13 років позбавлення волі за державну зраду. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на DW.

Київський апеляційний суд залишив у силі вирок Оболонського райсуду Києва, який заочно засудив експрезидента України Віктора Януковича до 13 років позбавлення волі за державну зраду. Таке рішення суд ухвалив на засіданні у п’ятницю, 2 жовтня, повідомляє інформагенція “Інтерфакс-Україна” із посиланням на Офіс генпрокурора.

Водночас адвокат Януковича Віталій Сердюк написав на своїй сторінці у Facebook, що рішення Київського апеляційного суду буде оскаржено у Верховному Суді. 

#справа_втрата_КримуРешение Киевского апелляционного суда в отношении Виктора Януковича – очередная попытка отвести…

Опубліковано Виталієм Сердюком Пʼятниця, 2 жовтня 2020 р.

Як повідомлялося, 24 січня 2019 року Оболонський районний суд Києва засудив Януковича до 13 років позбавлення волі за державну зраду й пособництво у веденні агресивної війни проти України з боку Російської Федерації. Водночас суд визнав Януковича невинуватим за обвинуваченням у пособництві посягання на територіальну цілісність України, що призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань України в червні 2020 року повідомило про підозру Януковичу та двом ексміністрам оборони – Дмитру Саламатіну і Павлу Лебедєву – у вчиненні державної зради. Їх звинувачують, зокрема, в “наданні РФ та її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України”. У ДБР уточнили, що підозрювані з 2012 по 2014 роки “здійснювали цілеспрямоване зниження обороноздатності України за допомогою так званого реформування Збройних сил України”.

Воно полягало у скороченні чисельності, розформуванні (переформуванні) окремих військових з’єднань, військових частин та підрозділів, зміни місця дислокації. Зокрема, такі дії вчинялися на території Автономної республіки Крим, “що в подальшому призвело до анексії півострова”.